Curs de editare mobilă cu Snapseed


Concept

Atunci cand realizam fotografii, urmarim in general 3 etape. Prima este observarea, prin care identificam subiectul.
Prin conlucrarea armonioasa a unor factori care tin de o anumita "magie", se poate atinge ceea ce numim "momentul de gratie".

O a doua etapa este insasi realizarea tehnica a imaginii, dupa ce am aplicat reguli de compozitie, dupa ce punctul de statie a conferit deschiderea spre subiect.
Setari tehnice, valori ale expunerii si diafragmei, toate conlucreaza intr-o "mecanica" a realizarii propriu-zise a imaginii.
De la aparatele foto cele mai complexe si pana la telefonul mobil, aceste doua etape sunt valabile, indiferent de instrument.
Insa o a treia etapa este adesea privita cu mai putin interes, si anume prelucrarea.
Daca profesionistii cunosc importanta unei bune prelucrari a imaginii, ceea ce pe vremuri era "develparea" si "fixarea", fotograful entuziast si care nu cunoaste potentialul oferit de prelucrarea unei imagini - risca sa ignore unele imagini cu potential vizual foarte mare.

Prelucrarea unei imagini face parte din procesul fotografic. In epoca telefonului mobil, acesta este dotat cu camere puternice, dar si cu programe de editare evoluate. Vom invata impreuna sa scoatem la iveala potentialul unor imagini si sa le aducem la adevarata lor stralucire, prin parcurgerea unor pasi de editare necesari.
Am ales sa prezint modul de lucru cu programul Snapseed, gratuit si extrem de versatil, instrument cu care putem aduce usor la lumina calitatile ascunse ale unei imagini foarte bune.

Desfășurare

  • I
  • II
  • III
Teorie editare

Timp de desfasurare : 1 ora
Partea a doua (optional) fotografiere acompaniata in mediul urban

Timp de desfasurare : 1 ora
Parcurgerea secretelor editarii "in direct". Cursantii vor edita in paralel imagini pentru a experimenta meniurile si functiile complexe ale Snapseed.

Timp de desfasurare : 1 - 2 ore

Cerinte tehnice

Este necesara detinerea unui telefon mobil cu aplicatia Snapseed instalata in prealabil.