Povestile iernii

             Iarna aceasta a inceput tumultuos, atat afara cat si pe dinlauntru, de la prima ninsoare si pana la primul sarut. 
             Ar fi trebuit sa fie o vacanta linistita.

             Va prezint aici o suma de ganduri, imagini si linkuri consistente, foarte recente.

 

 

 

        Iarna in Bucuresti. Ne asteptam sa ne surprinda, mereu. Un alt paradox tipic, adaugat peste atatea altele. Si iat-o, in toata splendoarea ei. Ca pieton, nu ai mai iesi din casa. Ca sofer, nici atat. Iata insa ca fotograful afla in venirea tumultoasa a iernii urbane un pretext numai bun de a deveni explorator printre nameti.  Cand toata lumea sta in casa, cineva trebuie sa vada ce se mai intampla pe afara.

O galerie de imagini pe care am alcatuit-o la Mediafax Zoom prezinta pe larg intamplarile primei zapezi serioase.
Ar fi bine insa sa priviti si o galerie cu Bucurestiul zilnic, tot la Mediafax. 
Si un text interesant despre fotografie si emotie.
Nebunia a inceput aici. Cand iarna devine virala, dragostea invinge 🙂 Apoi a fost si un interviu simpatic 🙂
 
 
Am aflat zilele acestea un alt Bucuresti. Cel de sub zapezi e bine multumit, cu caniculele si traficul lui zilnic. Cel de peste zapezi e linistit, te lasa sa te asculti, marea alba curata totul, si praf si sentimente. Navighezi prin ninsoare si descoperi o alta realitate cotidiana care aduce cu ea o noua stare. Cei cativa oameni pe care ii intalnesti iti devin natural interlocutori. Desi vremea e critica spre portocaliu, conform codului anuntat la televizor, cei cativa oameni intalniti pe strada au ceva din familiaritatea si naturaletea unui om de la munte pentru care zapada e un mediu natural de actiune. Un spirit pozitiv de comuniune pluteste peste albul viscolit, troienit. Masinile sunt captive, oamenii din case, la fel. 
 Imaginea aceasta a adus cu sine o surpriza placuta. A urmat apoi un alt interviu, mai larg, filmat, pe teme fotografice si care zic eu ca poate fi interesant de urmarit. 
 
Iarna aceasta, cei de afara, cei care se aventureaza sau cei care ies pur si simplu sa dea zapada sunt parca plamaditi altfel, sunt oamenii de care imi e dor sa-i intalnesc in fiecare zi in oras, cu fiecare pas atunci cand merg pe strada. Atunci cand caut si caut neobosit privirea celor pe langa care trec si care tintesc obligatoriu in jos, captivi in telefoane destepte sau ipoduri. Acei oameni care se simt atat de singuri printre oameni, intr-un oras plin cu straini care merg fara directie. Acum in sfarsit e altfel. Ne intalnim si vorbim, dau politicos binete si aflu o poveste. Schimbam un gand bun si mergem mai departe, printre nameti. 
 
 

 

 

Am parcurs centrul Bucurestiului in ture foto multiple, cautand sa descopar, sa descarc o senzatie acuta de nevoie de explorare. Imaginile prezinta secvente de pe bd. Mihalache, Piata Victoriei, Magheru, Ateneu, Cismigiu, Centrul Vechi, calea Victoriei, cursul Dambovitei, Piata Unirii, zona Armeneasca.  Bucurestiul pe care il strabat la pas in fiecare zi isi arata astazi o noua infatisare. Nu-mi e dor niciodata de iarna dar imi e dor de starea pe care o aduce si care transforma orasul si oamenii, in aceasta perioada. Din fericire am aflat ceea ce cautam, realizand peste 3500 de imagini realizate cateodata fara sa mai vad prin vizor, fara sa-mi mai simt degetele dar cu caldura in zambet si in spirit.

 

 

Zapada a adus o experienta emotionala neasteptata. Frig? Alunecus? Zapada in pantofi? Ud de 5 ore? Si ce daca? Senzatiile fizice raman undeva ca un ecou stins in fata minunii albe.
 Recapitulez aici linkurile :
 
http://zoom.mediafax.ro/nature/zile-de-iarna-in-bucuresti-11987761
http://zoom.mediafax.ro/travel/puzzle-bucurestean-11035909
http://iqool.ro/despre-fotografie-si-suflet-interviu-cu-vlad-eftenie/
http://adevarul.ro/tech/internet/vlad-eftenie-nominalizat-sony-world-photography–8_52f3768bc7b855ff561f1dff/index.html
http://www.igloo.ro/articole/48-de-pasi-cu-vlad-eftenie/
http://adevarul.ro/tech/gadget/vlad-eftenie-fotografie1_52f0ca97c7b855ff56102cef/index.html
http://www.gandul.info/magazin/cine-este-vlad-eftenie-romanul-ajuns-in-finala-concursului-fotografic-sony-world-photography-12022380
http://ro.stiri.yahoo.com/%C3%AEndr%C4%83gosti%C5%A3ii-pe-magheru-fotografia-care-primit-peste-6-204827716.html 
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Stiri/Indragostitii+de+pe+Magheru+Fotografia+care+a+primit+peste+6+500 
 
bonus track: povestea de la blanarie 🙂
http://www.colturidebucuresti.net/vlad-eftenie-la-blanarie
 
 
 

 

3 Comments

  • Anonim
    Superbe imagini. Ati prins niste cadre minunate

Leave a comment